Anasayfa  /   Tüm Duyurular   /   Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları...
Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları... - 19.06.2020

2020-2021 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği yerleştirme sonuçları*[1] için tiklayiniz.

Ogrenim Hareketliligi Katilim Dilekcesi

Ogrenim Hareketliliği Katılım Dilekçesi_Eki

Ogrenim Hareketliligi Vazgecme Dilekcesi

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME:

Avrupa Komisyonu, Pandemi nedeniyle alınan önlemlerin 2020 güz dönemindeki öğrenci öğrenim ve staj hareketliliklerini de etkileme ihtimaline yönelik olarak geçici bir tedbir mahiyetinde hareketliliklerin fiziksel olarak başlayamaması durumunda çevrimiçi başlayabilmesine onay vermiştir.

İlerleyen aylarda pandeminin seyrine göre çevrimiçi başlayacak olan güz dönemi Erasmus faaliyetinin, fiziksel olarak devam etmesi de bir ihtimaldir. Bahar döneminin normal şartlarda gerçekleşmesi beklenmekle beraber, pandemi sürecinin gelişimine göre çevrimiçi olma olasılığı bulunmaktadır.

Bu ihtimallere ilişkin hibelendirmenin nasıl olacağı henüz belli olmamakla birlikte Ulusal Ajans tarafından paylaşıldığında öğrencilerimize duyurulacaktır.

Hak kazanan adayların öncelikli olarak hak kazandıkları üniversitenin çevrimiçi faaliyet koşullarını belgede yer alan tablodan (tıklayınız) inceleyerek katılım/feragat ve dönem tercihlerini belirledikten sonra en geç 25.06.2020, Perşembe günü saat 16.00’a kadar katılım/feragat bildiren dilekçelerini, başvuru sırasında kullandıkları hesaplarına giriş yaparak sisteme yüklemesi gerekmektedir. http://int.erciyes.edu.tr/Account/Login.aspx?pId=2035&ReturnUrl=%2F

Hak kazandıkları üniversiteyi listede bulamayan öğrenciler, ilgili üniversitenin web sitesinden araştırma yaparak karar verme sorumluluğundadır.

Bu tarihe kadar bildirimde bulunmayan adaylar haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve sonraki Erasmus+ başvuru süreçlerinde -10 puan ceza uygulamasına tabi tutulacaklardır.

AÇIKLAMALAR

Öğrencilerin tercih sıralamasına göre toplam 197 öğrenci yerleştirilmiştir.

Her akademik yıl olduğu, hareketliliğin yapılacağı akademik yıldan önce yapılan seçim/yerleştirme için Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize yapılacak olan bütçe tahsisatının önümüzdeki aylarda belli olacağı beklenmektedir. Tahsis edilen bütçe miktarı doğrultusunda hibeli gönderilecek öğrenci sayısında azaltma yapılması gerekebilir. Azaltma, en düşük puandan yükseğe doğru yapılacaktır.

Hareketliliğe hak kazanan öğrenci sayısının yüksek olması nedeniyle kontenjan boş olsa dahi öğrencimizin yerleştirildiği üniversite dışında başka bir tercihine değişiklik yapılması yönündeki talepleri onaylanmayacaktır.

Yedek belirtilen adaylar, asil olarak yerleşen öğrencilerin 25.06.2020 tarihine kadar feragat etmesi halinde, puan durumları ve tercih sırası gözetilerek yerleştirilebileceklerdir.

SÜREÇ TAKVİMİ

19-25 Haziran 2020

Asil olarak yerleşen öğrencilerin hak kazandıkları üniversiteye gidip gitmeyeceklerine dair katılım/feragat dilekçelerini sisteme yüklemesi.

30 Haziran 2020

Yedekten yerleşen öğrencilerin listesi web sayfamızda ilan edilir.

1-2 Temmuz 2020 16.00’a kadar

Yedekten yerleşen öğrencilerin hak kazandıkları üniversiteye gidip gitmeyeceklerine dair katılım/feragat dilekçelerini sisteme yüklemesi.

3 Temmuz 2020

Nihai liste web sayfamızda ilan edilir.

Gitmeye hak kazanan öğrencilere yönelik olarak evrak süreçleri hakkında duyurular web sitemiz üzerinden yapılacaktır. Hak kazanan öğrenciler duyurularımızı  takip etmek sorumluluğundadır.

[1] Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli (https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/coronavirus_bilgilendirme_1.aspx)  duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu belirtilmekle birlikte pandeminin seyrine göre hareketliliklerin planlandığı gibi başlama ihtimali gözönünde bulundurularak seçim/yerleştirme işlemleri yapılmıştır. Ancak hareketliliğin fiilen başlaması, ülkemizdeki ve diğer program ülkelerindeki ulusal mercilerin bu yöndeki kararlarına bağlıdır. Pandeminin devam ve bundan dolayı da hareketliliklerin gerçekleşememesi durumunda faaliyetler gerçekleştirilemeyeceği için yapılacak herhangi bir harcama mücbir sebep kapsamında değerlendirilmeyecek ve karşılanmayacaktır.

• 2018
  • 2019