Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Yedek Yerleştirme Sonuçları...
  02 Temmuz 2020

2020-2021  akademik yılı Erasmus+ Ögrenci Ögrenim Hareketliliği yedek öğrencilerin yerleştirme sonucu için tıklayınız.

Ogrenim Hareketliligi Katilim Dilekcesi

Ogrenim Hareketliliği Katılım Dilekçesi_Eki

Ogrenim Hareketliligi Vazgecme Dilekcesi

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME:

Avrupa Komisyonu, Pandemi nedeniyle alınan önlemlerin 2020 güz dönemindeki öğrenci öğrenim ve staj hareketliliklerini de etkileme ihtimaline yönelik olarak geçici bir tedbir mahiyetinde hareketliliklerin fiziksel olarak başlayamaması durumunda çevrimiçi başlayabilmesine onay vermiştir.

İlerleyen aylarda pandeminin seyrine göre çevrimiçi başlayacak olan güz dönemi Erasmus faaliyetinin, fiziksel olarak devam etmesi de bir ihtimaldir. Bahar döneminin normal şartlarda gerçekleşmesi beklenmekle beraber, pandemi sürecinin gelişimine göre çevrimiçi olma olasılığı bulunmaktadır.

Bu ihtimallere ilişkin hibelendirmenin nasıl olacağı henüz belli olmamakla birlikte Ulusal Ajans tarafından paylaşıldığında öğrencilerimize duyurulacaktır.

Yedekten yerleşen adayların öncelikli olarak hak kazandıkları üniversitenin çevrimiçi faaliyet koşullarını belgede yer alan tablodan (tıklayınız) inceleyerek katılım/feragat ve dönem tercihlerini belirledikten sonra en geç 06.07.2020, Pazartesi günü 16.00'a kadar  katılım/feragat bildiren dilekçelerini (katılım halinde +dilekçe ekini) , başvuru sırasında kullandıkları hesaplarına giriş yaparak sisteme; Kion sistemi http://int.erciyes.edu.tr/Account/Login.aspx?pId=2035&ReturnUrl=%2F yüklemesi gerekmektedir. Adayların belgeleri sisteme yüklemeden önce imzalamaları gerekmektedir.
  Hak kazandıkları üniversiteyi listede bulamayan öğrenciler, ilgili üniversitenin web sitesinden araştırma yaparak karar verme sorumluluğundadır.

Bu tarihe kadar bildirimde bulunmayan adaylar haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve sonraki Erasmus+ başvuru süreçlerinde -10 puan ceza uygulamasına tabi tutulacaklardır.

SÜREÇ TAKVİMİ - Güncelleme:

2-6 Temmuz 2020 16.00’a kadar

Yedekten yerleşen öğrencilerin hak kazandıkları üniversiteye gidip gitmeyeceklerine dair katılım + eki / feragat dilekçelerini sisteme yüklemesi.

7 Temmuz 2020

Nihai liste web sayfamızda ilan edilir.

Yerleştirilmiş tüm öğrenciler süreçle ilgili bilgilendirmeleri bu sayfa, Kion sistemi ve/veya e-posta adresleri aracılığıyla takip sorumluluğundadır.

Karşı kurumlara gönderilecek yerleştirme bildirimleri e-postaları eş zamanlı olarak öğrenciye de gönderilecek olup öğrencilerin başvuru süreçleriyle ilgili karşı kurumdan kendilerine yapılacak bilgilendirme e-postasını beklemeleri gerekmektedir.

İkinci yedek yerleştirme yapılması koordinatörlüğümüzün tasarrufundadır. Nihai listenin süreci başladıktan sonra bütçe/boş kontenjan durumuna göre yapılabilir. Duyurusu internet sitemizden yapılacaktır. Ayrıca bu şekilde yerleşen adaylara e-posta bilgilendirmesi yapılacaktır.