2009-2010 Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği?ne ilişkin olarak açılan ek kontenjan seçim sonuçları...
  22 Eylül 2010

2009-2010 Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği'ne ilişkin olarak açılan ek kontenjandan faydalanmaya hak kazanan ve aşağıda bilgileri bulunan akademik personelin aşağıdaki belgeleri bir dosya halinde 24 Eylül 2010 tarihine kadar Uluslararası Ofis Başkanlığı'na teslim etmesi gerekmektedir.

Adı-Soyadı

Birimi

Gideceği Kurum/Ülke

Başvuru Şekli

Yrd. Doç. Dr. Şükrü SU

Mühendislik Fakültesi/Makine Mühendisliği

Debrecen University/Macaristan

Ek Kontenjan

24 Eylül 2010 tarihine kadar Uluslararası Ofis Başkanlığı?na teslim edilmesi gereken katılım belgeleri

1

Öğretim Programı: Öğretim elemanının karşı üniversitede kaldığı süre içerisinde gerçekleştireceği ve karşı üniversite ile mutabık kaldığı plandır. Öğretim elemanı bu planı doldurduktan sonra son sayfadaki imza kısmını imzalar, bağlı bulunduğu bölümün Erasmus temsilcisine ve karşı üniversitenin Erasmus temsilcisine imzalatır; belgedeki üç imza da tamamlandıktan sonra, belgenin aslını Kurum Erasmus Koordinatörümüz tarafından imzalanmak üzere Uluslararası Ofis Başkanlığı?na teslim eder.

2

Davet Mektubu (kopyası): Öğretim elemanının hangi tarihler arasında davet edildiğini gösteren, karşı üniversite tarafından hazırlanarak gönderilen davet mektubudur. Öğretim elemanı, davet mektubunu karşı üniversiteden öğretim programını imzalattıktan sonra talep eder, mektubun takibi kendisine aittir. Davet mektubunun bir kopyasını Uluslararası Ofis Başkanlığı?na teslim eder.

3

Ders Verme Hareketliliği Bilgi Formu

4

Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi (2 nüsha): Öğretim elemanının, belgeler ve işlemler tamamlandıktan sonra Halkbank veya Ziraat Bankası?ndan vadesiz EURO hesabı açtırmaları, hesap bilgilerini de Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi?nde bildirmeleri gerekmektedir.

5

İsim Bildiren Resmi Görevlendirme Yazısı: Öğretim elemanının ders verme hareketliliğinden yararlanacağına ve hangi tarihler arasında izinli sayılacağına dair bağlı bulunduğu dekanlık / müdürlükten alacağı resmi görevlendirme yazısıdır.

6

Uçak/Tren/Otobüs Rezervasyon Belgesi veya Bilet Fotokopisi:Biletin ücretini içeren uçak/tren/otobüs rezervasyon belgesi veya bilet fotokopisi Uluslararası Ofis?e teslim edilmelidir. Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi?ne yazılacak miktarda bu belgelerdeki ücret beyanı esas alınacaktır.

Not:

Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliğinden faydalanacak öğretim elemanı, bu hakkını ilgili akademik yıl içerisinde (1 Haziran 2009 ? 30 Eylül 2010) kullanmalıdır, hakkını bir başka/sonraki akademik yıla devredemez.

Yukarıdaki belgeler doldurulurken ihtiyaç duyacağınız kodlar ve gideceğiniz kuruma ait iletişim bilgileri:

Vizeye başvurmadan önce Uluslararası Ofis Başkanlığı?ndan alınacak belge

1

Confirmation Letter: Öğretim elemanı, vize alması gerekiyorsa, karşı üniversiteden gelen davet mektubunun bir kopyasını Uluslararası Ofis Başkanlığı?na teslim ederek Teyit Belgesi?ni (Confirmation Letter) talep eder. Bu belge vize alabilmek için gereklidir.

Dönüşte Uluslararası Ofis Başkanlığı?na teslim edilmesi gereken belgeler

1

Certificate of Attendance (Katılım Sertifikası): Öğretim elemanı, karşı üniversiteden ayrılmadan önce orada faaliyette bulunduğu tarihleri (3 gün olmalıdır) ve yaptığı eğitsel faaliyeti gösterir bir Katılım Sertifikası (ıslak imzalı ve mühürlü orijinal belge olmalıdır) almalıdır.

2

Kullanılan Uçak/Tren/Otobüs Bilet(lerinin) Asılları: E-biletlerin çıktıları bilet aslı olarak değerlendirilmemektedir.

3

Uçak Biniş KartlarınınAsılları