2013-2014 Erasmus Ders Verme Hareketliliği Süreç Dökümanları...
  04 Nisan 2014

2013-2014 Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliği'nden faydalanmaya hak kazanan adayların aşağıdaki belgeleri bir dosya halinde
Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir. Faaliyetin 30 Haziran 2014 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Faaliyet öncesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı’na teslim edilmesi gereken belgeler

1

Öğretim Programı: Öğretim elemanının karşı üniversitede kaldığı süre içerisinde gerçekleştireceği ve karşı üniversite ile mutabık kaldığı plandır. Öğretim elemanı bu planı doldurduktan sonra imzalar, bağlı bulunduğu bölümün Erasmus temsilcisine ve misafir olacağı üniversitenin Erasmus temsilcisine imzalatır; belgedeki üç imza da tamamlandıktan sonra, belgenin aslını Kurum Erasmus Koordinatörümüz tarafından imzalanmak üzere Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı’na teslim eder.

Not: Gitmeden önce e-posta çıktısı veya faksı kabul edilir, ancak dönüşte ıslak imzalı orijinal belge teslim edilmelidir.

2

Davet Mektubu (kopyası): Öğretim elemanının hangi tarihler arasında davet edildiğini gösteren, karşı üniversite tarafından hazırlanarak gönderilen davet mektubudur. Öğretim elemanı, davet mektubunu karşı üniversiteden öğretim programını imzalattıktan sonra talep eder, mektubun takibi kendisine aittir. Davet mektubunun bir kopyasını Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı’na teslim eder.

3

Ders Verme Hareketliliği Bilgi Formu

4

Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi (2 nüsha)Öğretim elemanının, belgeler ve işlemler tamamlandıktan sonra Halkbank veya Ziraat Bankası’ndan vadesiz EURO hesabı açtırmaları, hesap bilgilerini de Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi’nde bildirmeleri gerekmektedir.

5

İsim Bildiren Resmi Görevlendirme Yazısı: Öğretim elemanının ders verme hareketliliğinden yararlanacağına ve hangi tarihler arasında izinli sayılacağına dair bağlı bulunduğu dekanlık / müdürlüğün Rektörlüğe yazdığı ve Rektörlük tarafından onaylandığı resmi görevlendirme yazısıdır.

6

Uçak/Tren/Otobüs Rezervasyon Belgesi veya Bilet Fotokopisi:Biletin ücretini içeren uçak/tren/otobüs rezervasyon belgesi veya bilet fotokopisi Dış İlişkiler Ofisi’ne teslim edilmelidir. Ders Verme Hareketliliği Sözleşmesi’ne yazılacak olan seyahat bedeli, bu belgelerdeki ücret beyanı ile uyumlu olmalıdır.

Not:

Erasmus Personel Ders Verme Hareketliliğinden faydalanacak öğretim elemanı, bu hakkını bir başka/sonraki akademik yıla devredemez.

Yukarıdaki belgeler doldurulurken ihtiyaç duyacağınız kodlar ve gideceğiniz kuruma ait iletişim bilgileri:

·         Ders Alan Kodları ( ISCED Code)

·         ISO Dil Kodları

İletişim Bilgileri ve Erasmus Kurum Kodları

Vizeye başvurmadan önce Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı’ndan alınacak belge

1

Confirmation Letter: Öğretim elemanı, vize alması gerekiyorsa, karşı üniversiteden gelen davet mektubunun bir kopyasını Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı’na teslim ederek Teyit Belgesi’ni (Confirmation Letter) talep eder. Bu belge vize alabilmek için gereklidir.

Dönüşte Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı’na teslim edilmesi gereken belgeler

1

Certificate of Attendance (Katılım Sertifikası)Öğretim elemanı, karşı üniversiteden ayrılmadan önce orada faaliyette bulunduğu tarihleri (5 gün olmalıdır) ve yaptığı eğitsel faaliyeti gösterir bir Katılım Sertifikası (ıslak imzalı ve mühürlü orijinal belge olmalıdır) almalıdır.

2

Kullanılan Uçak/Tren/Otobüs Bilet(lerinin) Asılları: E-bilet çıktılarının üzerinde “Bu belge fatura yerine geçer” ibaresi bulunmuyorsa, faturaların aslı veya e-bilet çıktılarının ilgili seyahat firması tarafından kaşelenmiş ve imzalanmış örnekleri teslim edilmelidir.

3

Uçak Biniş Kartlarının Asılları