2016-2017 Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır...
  20 Ocak 2017

2016-2017 Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği

Erasmus Programı kapsamında 2016-2017 Akademik Yılında Eğitim Alma Hareketliliğine katılmak isteyen Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli için başvurular başlamıştır.

Eğitim alma hareketliliğine başvuran adaylardan ders verme sorumluluğu bulunmayanların (araştırma görevlileri/  uzman/  idari personel ) başvuruları değerlendirilecektir. Başvurular 19 Ocak  – 07 Şubat 2017 tarihleri arasında alınacaktır.

2016-2017 Akademik Yılında Eğitim Alma Hareketliliği kapsamında 17 ülke, 52 üniversiteden toplam 135 kontenjan mevcuttur. Faaliyetten faydalanması için 6 asil, 12 yedek olmak üzere 18 kişi seçilecektir. Seçim sürecinde daha önce faydalanmayan personel, birim ve bölümlere öncelik verilecektir.

Hareketlilikten faydalanmaya hak kazanan adayların faaliyetlerini 30 Eylül 2017 tarihine kadar tamamlaması gerekmektedir. Ancak hak kazanan adaylar karşı kurumdan aldıkları davet mektuplarını 01 Mayıs 2017 tarihine kadar Erasmus Koordinatörlüğüne ibraz etmek zorundadırlar. Davet mektubunu ibraz etmeyen adaylar haklarını kaybedecek ve yerine yedek adaylar yerleştirilecektir

Adayların başvurularını gerçekleştirmeden önce 2016 / 2017 Yılı ERASMUS+ Eğitim Alma Hareketliliği ilişkin bilgileri ve başvuru sürecini detaylı bir şekilde okuması gerekmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Önemli Tarihler:

• 19 Ocak – 07 Şubat 2017: Erasmus Personel Eğitim Alma Hareketliliği kontenjanları ve gerekli başvuru belgeleri Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Koordinatörlüğü web sitesinde (http://erasmus.erciyes.edu.tr/ ) yayınlanır. Programdan faydalanmak isteyen adaylar, bu tarihler arasında başvurularını online olarak sistemden yaptıktan sonra, başvuru dosyalarını oluşturarak ilgili bölüm Erasmus temsilcilerine iletirler.
  • 08 Şubat 2017: Bölüm Erasmus temsilcileri, aday sıralama formunu doldurarak kendilerinde toplanan başvuru dosyalarını ilgili dekanlığa/müdürlüğe iletilmek üzere bir üst yazıyla ilgili Bölüm Başkanlığına teslim eder.
  • 09-10 Şubat 2017: Dekanlıklar/müdürlükler kendilerinde toplanan başvuru dosyalarını Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı Erasmus Koordinatörlüğüne iletir.
  • 14-15 Şubat 2017: Başvuru yapan adayların puan durumu Erasmus Koordinatörlüğü web sitesinde ilan edilir. Puan durumuna itirazı olan personel bu tarihlerde bir itiraz dilekçesi ile Erasmus Koordinatörlüğüne başvurur.

Kontenjan listesi için tıklayınız.

Başvuru dosyasında bulunması gereken belgeler:

• Başvuru Formu (Online başvuru formu doldurulduktan sonra çıktısı alınacak.)
  • Eğitim Alma Puan Çizelgesi (İndirmek için tıklayınız)
  • Dil Belgesi Kopyası
  • Lisansüstü Eğitim Diploması ya da Denklik Belgesi (Lisansüstü eğitimini yurtdışında tamamlayanlar için)

NOT: Yukarıdaki belgelerden her hangi birinin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.

Başvuru tarihleri

Başvurular, bir dosya halinde, 07 Şubat 2017, Salı günü, saat 17.00’a kadar ilgili Bölüm/Birim Erasmus Temsilcisine yapılacaktır.

On-line başvuru sistemi 07 Şubat, Salı günü, saat 15.00’da kapanacaktır.

Bölüm Erasmus Temsilcilerinin Dikkatine;

Bölüm/ Birim Erasmus Temsilcilerinin 08 Şubat 2017, Çarşamba günü saat 17.00’a kadar kendilerinde toplanan başvuruları inceleyip aşağıda yer alan üst yazıyla ilgili Bölüm Başkanlıklarına iletmeleri rica olunur.

ONLINE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ... (On-line başvuru sistemi 07 Şubat 2017, Salı günü, saat 15.00’da kapanacaktır.)

Detaylı bilgi için Uzm. Betül Mete ile irtibat kurabilirsiniz.

E-posta: betulmete@erciyes.edu.tr

Tel: 10081/814