Erasmus+ Öğrenci Öğrenim/Staj Hareketliliği Yerleştirme Sonuçları...
  18 Mart 2016
2016-2017 akademik yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği yerleştirme sonuçları için tıklayınız.
Öğrenim Hareketliliği Katılım Dilekçesi
Öğrenim Hareketliliği Vazgeçme Dilekçesi

2015-2016 akademik yılı Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği yerleştirme sonuçları için tıklayınız.
Staj Hareketliliği Katılım Dilekçesi
Staj Hareketliliği Vazgeçme Dilekçesi

Hak kazanan adayların en geç 22.03.2016, Salı günü saat: 16.30'a kadar katılım/feragat bildiren dilekçelerini Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı Erasmus Koordinatörlüğü'ne getirmeleri gerekmektedir. Dilekçe ile bildirimde bulunmayan adaylar haklarından vazgeçmiş sayılacaklar ve sonraki Erasmus+ başvuru süreçlerinde -10 puan ceza uygulamasına tabi tutulacaklardır.

AÇIKLAMALAR (Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği )

• Öğrencilerin tercih sıralamasına göre toplam 304 öğrenci yerleştirilmiştir. Bu rakam planlanan yerleştirme sayısının yaklaşık 1,5 katıdır.
  • Her akademik yıl olduğu gibi, hareketliliğin yapılacağı akademik yıldan önce yapılan seçim/yerleştirme için, Ulusal Ajans tarafından üniversitemize yapılacak olan bütçe tahsisatının Haziran-Temmuz aylarında belli olacağı beklenmektedir.
  • Tahsis edilen bütçe miktarı doğrultusunda gönderilecek öğrenci sayısında azaltma yapılması gerekebilir.  Azaltma, en düşük puandan yükseğe doğru yapılacaktır.
  • Sayının yüksek olması nedeniyle kontenjan boş olsa dahi öğrencimizin yerleştirildiği üniversite dışında başka bir tercihine değişiklik yapılması yönündeki talepleri onaylanmayacaktır.
  • Her iki hareketliliğe de başvurup yedekte bulunan adaylar sıra gelmesi halinde, ilk yerleştirildikleri hareketlilikten değerlendirilerek diğer hareketlilikte -10 puan düşürülerek sıralanır.

• Yedek yerleştirmesi feragat sayısı 40’ı aştıktan sonraki her bir öğrenci için yapılmaya başlanacak ve aşağıda açıklandığı şekilde uygulanacaktır:

Yedekten kazanmış tüm öğrenciler bölüme bakılmaksızın nihai puanlarına göre sıralanacaktır. Tercihlerinde boş kontenjan olması halinde yerleştirme yapılacaktır. Aksi durumda sıradaki öğrenciye geçilecektir.

AÇIKLAMALAR (Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği)

• Hak kazanan adayların 8 Nisan 2016 Cuma günü saat 17.00'a kadar davet mektuplarını Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı Erasmus Koordinatörlüğü'ne getirmeleri gerekmektedir.
  • Yedek adayların ise sıra geldiğinde faydalanabilmeleri açısından davet mektuplarını 8 Nisan 2016 sonrası için hazır etmeleri tavsiye edilir.

SÜREÇ TAKVİMİ

21-22 Mart 2016

Asil olarak yerleşen öğrencilerden hak kazandıkları yere gideceklerine dair katılım dilekçesi alınır.

24 Mart 2016 Perşembe

Yedekten yerleşen öğrencilerin listesi web sayfamızda ilan edilir.

24 - 25 Mart 2016

Yedekten yerleşen öğrencilerden hak kazandıkları yere gideceklerine dair katılım dilekçesi alınır.

28 Mart 2016 Pazartesi

Nihai liste web sayfamızda ilan edilir.

Gitmeye hak kazanan öğrencileri bilgilendirme amacıyla Nisan ayı içinde oryantasyon yapılacaktır. Detaylar daha sonra web sitemizden ilan edilecektir.

Koordinatörlüğümüz, işbu bildirimden sonra tespit edilen ve başvuru sahiplerinin puanlamalarını etkileyebilecek bilgilerde eksiklik/yanlışlık olması halinde düzeltme/güncelleme hakkını saklı tutar.