2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır...
  29 Şubat 2024

2024 Proje Yılı Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği kapsamında uygun kriterleri sağlayan adaylar arasından gönderilmesi planlanan tahmini öğrenci sayısı 110’dur ancak üniversitemize tahsis edilecek hibe doğrultusunda bu sayı artabilecek/azalabilecektir. Kontenjanlar nezdinde hak kazanabilecek öğrenci sayısı hibelendirilebilecek öğrenci sayısından fazla olması durumunda Erasmus Koordinatörlüğü üst yönetim/seçim komisyonu kararıyla şeffaflık ve eşitlik ilkesini gözeterek hibesiz yerleştirme yapabilir.

!!! Başvuru yapmadan önce Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Bilgi dokümanını MUTLAKA OKUYUNUZ. Aksi takdirde eksik/hatalı başvuru yapıp başvurunuzun geçersiz sayılmasına neden olabilirsiniz !!!

 

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Bilgi Dokümanı için tıklayınız.

 

1.      Kimler Başvurabilir?

Erciyes Üniversitesi’nde örgün eğitimde kayıtlı öğrenciler başvurabilir. Açıköğretim ve benzeri (uzaktan eğitim) programlarda öğrenim gören öğrenciler faaliyetten yararlanamaz.

2.      Başvuru Tarihleri

Başvuru başlangıç: 29 Şubat 2024 / Başvuru bitiş: 14 Mart 2024

3.      Başvuru Adımları

-    Başvuru https://turnaportal.ua.gov.tr adresinden online olarak yapılacaktır.

-   https://turnaportal.ua.gov.tr adresine e-devlet şifrenizle giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra ekranda üniversitemizin ilanlarını görebileceksiniz. Öğrenim Hareketliliği ilanını bulup başvuru yap butonuna tıklayınız.

-   Eksik/hatalı başvuru yapmamak için başvuru ekranında karşılaşacağınız bilgilendirmeleri mutlaka okuyunuz.

- Değerlendirme ölçütlerinde yer alan özel durumlara sahipseniz kanıtlayıcı belgeleri sayfanın üst kısmında belge yükleme sekmesini tıklayarak ilgili alanlara yükleyiniz. Örneğin engellilik, şehit/gazi yakını olma durumu, yabancı dil notu için belge (Uluslararası Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri Tablosu için tıklayınız)

- Formu doldurduktan sonra başvuruyu tamamla seçeneğine tıklayınız. Tamamlanmamış başvurular ofis tarafından görüntülenemeyecek ve geçersiz sayılacaktır.

NOT: Öğrencinin başvuru sırasında hatalı/eksik beyanından kaynaklanan sorunlardan Koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz.

4.      Mevcut Anlaşmalar

Üniversitemizin mevcut ikili anlaşmaları ve kontenjanlarına ulaşmak için tıklayınız. Tercih listenizi oluştururken, başvurmayı düşündüğünüz üniversitelerin bilgilerini ve varsa özel koşullarını ilgili üniversitenin web sayfasından incelemeniz gerekmektedir. Anlaşmalı olunan kurumların dil koşulları listede belirtilmiştir. (İngilizce olarak belirtilen kurumlarda da derslerin bir kısmı o ülkenin ana dilinde olabilir.) Akademik içerikle ilgili olarak ise Erasmus Bölüm / Fakülte Koordinatörlerine danışılmalıdır. Koordinatör listesi için tıklayınız.

 

5.      YTB Burslusu Öğrencilerin Dikkatine!!!

                YTB burslusu öğrenciler, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü 30.11.2017 tarihli 108656 sayılı resmi yazısı Uluslararası Değişim Programları konulu yazıya istinaden YTB Burslusu Öğrenci Beyannamesini imzalayarak başvuru esnasında ilgili alana yüklemek zorundadırlar. İlgili dilekçeyi yüklemeyen öğrencilerin başvuruları bildirim yapılmaksızın reddedilecektir. YTB Burslusu Öğrenci Beyannamesi için tıklayınız.

6.      Süreç Takvimi

29 Şubat – 14 Mart  

Online Başvuru Dönemi

22 Mart (Cuma)

İngilizce Sınav Birinci Aşama

29 Mart (Cuma)

İngilizce Sınav İkinci Aşama

05 Nisan

İngilizce Sınav Sonuçları/Nihai Puan İlanı

05 – 15 Nisan

İngilizce Sınav Sonuçlarına/Nihai Puana İtiraz Süreci

25 – 26 Nisan

Yerleştirme Sonuçları İlanı ve Hak Kazanan Öğrencilerin Katılım / Feragat Dilekçelerinin Yüklenmesi

02 – 03 Mayıs

Yedek Yerleştirme Sonucu İlanı ve Yedekten Hak Kazanan Öğrencilerin Katılım / Feragat Dilekçelerinin Yüklenmesi

07 Mayıs

Hak Kazanan Öğrenci Nihai Listesi / Uzman Dağılımı İlanı


 

Web Tasarım Ajansı MEDYATÖR İNTERAKTİF
© 2021  ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ   Tüm Hakları Saklıdır.