16 Mart 2023 tarihinde ilana çıktığımız Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği faaliyetlerine başvuracak öğrencilerin dikkatine...
  22 Mart 2023
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 11 il ve 1 ilçesini*  (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ illeri ile Sivas’ın Gürün ilçesi) etkileyen Deprem felaketinin Öğrenci Hareketliliği projelerine yönelik etkilerini asgariye indirmek üzere Ulusal Ajans tarafından aşağıdaki önlemler, esneklikler ve uygulamalar getirilmiştir:

- Birinci ve ikinci derece yakınları** veya kendileri, yukarıda sayılan iller/ilçede ikamet etmekte olan üniversitemizde kayıtlı öğrenciler, Erasmus+ öğrenci hareketliğine yapacakları
başvurularda +10 puan ile önceliklendirilir.
- Birinci derece yakınları veya kendileri, yukarıda sayılan iller/ilçede ikamet etmekte olan üniversitemizde kayıtlı öğrencilerden birinci derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alan
öğrencilere Erasmus+ öğrenci hareketliğine hibeli olarak seçilmeleri halinde ilave hibe desteği (dezavantajlılık hibesi) verilir.
- Kendisinin ya da birinci derece yakınlarının ikameti deprem bölgesinde olan öğrencilerin, başvuru aşamasında belge sunamadıkları durumlarda beyan esas alınarak işlem yapılır. Bu durumda öğrenciden, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğunun tespiti durumunda elde ettiği hakkı yitireceği kabul ve beyan ettiğine ilişkin bir taahhütname de alınması gerekir.

* 8 Şubat 2023 tarih 32098 sayılı Resmi Gazete ile 15 Şubat 2023 tarih ve 492100 sayılı 21 Şubat 2023 tarih ve 495698 sayılı AFAD Başkanlığı olurları

** 1. derece yakınlar: anne, baba, çocuklar ve eş, 2. derece yakınlar: eşin annesi, eşin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri