2024-2025 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği İlan Takvimi
  22 Şubat 2024

2024-2025 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği başvuruları 29.02.2024 tarihinde açılacak olup başvurular online olarak yapılacaktır. Detaylı bilgi 29.02.2024 tarihinde web sitemizde yer alacaktır.

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yüzyüze olarak yapılacak olan Erasmus İngilizce Sınavı tarihleri şu şekildedir:

22 Mart 2024 – İngilizce Sınav Birinci Aşama (Yazılı)

29 Mart 2024 – İngilizce Sınav İkinci Aşama (Sözlü)

Sınav tarih ve saati Fakülte/Enstitü/Yüksekokullara Erasmus+ Koordinatörlüğü tarafından bildirilerek, sınava girecek öğrencilerin izinli sayılması talep edilecektir.

Not: Başvuru yapan adaylar, ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen sınav türlerinden 50 puan barajının üstünde olan ve geçerliliği devam eden puanlarını kullanabilirler. 2023 Nisan ayında yapılan Erasmus+ İngilizce Sınav puanı bu başvuru döneminde kabul edilmeyecektir. (Hali hazırda davet mektuplarındaki tarih aralığı içinde yurtdışında bulunan Erasmus öğrencilerimiz 2023 Erasmus İngilizce sınav puanını kullanabileceklerdir.)

Herhangi bir sınav bildiriminde bulunmayan adaylar, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenecek olan Erasmus İngilizce Sınavına katılmak zorundadırlar.

SÜREÇ TAKVİMİ

29 Şubat – 14 Mart