2023-2024 Akademik Yılı Erasmus Staj Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır...
  16 Mart 2023

2021, 2022 ve 2023 Proje yılları KA131 Erasmus+ Staj Hareketliliği,

2021 ve 2022 Proje yılı KA130 Erasmus+ Staj Konsorsiyumu (Abdullah Gül Üniversitesi yürütücülüğünde Erciyes Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Odası’nın bulunduğu),

2021 Proje yılı KA130 Erasmus+ Araştırma Üniversiteleri Staj Konsorsiyumu (Erciyes Üniversitesi yürütücülüğünde Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Erciyes Teknopark Aş.nin bulunduğu) kapsamında,

Avrupa Birliği üyesi ülkelere, uygun kriterleri sağlayan adaylar arasından gönderilmesi planlanan tahmini öğrenci sayısı 60’tir ancak üniversitemize tahsis edilecek hibe ve öğrenci hareketliliğinin genel durumuna göre bu sayı artabilecek/azalabilecektir.

Üniversitemizin her birimine (fakülte/enstitü/yüksekokula) 4 kişilik kontenjan ayrılması planlanmaktadır. Birimlerce kullanılmayan kontenjanlar diğer birimlere aktarılabilecektir. Her birimden başvuru olması durumunda ise birimler arasında eleme yapılabilecektir. Faaliyetten hibesiz olarak faydalanmak isteyen öğrenciler ise kriterleri sağlayabildikleri takdirde hareketlilikten faydalanabilirler. Aynı zamanda öğrencilerin hibe haklarından feragat etme seçenekleri de bulunmaktadır.

!!! Staj Hareketliliğine başvurmadan önce Bilgi Dokümanını MUTLAKA OKUYUNUZ. Aksi takdirde eksik/hatalı başvuru yapabilirsiniz !!!

Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgi Dokümanı için tıklayınız.

Koordinatörlüğümüz bütçenin verimli kullanımı amacıyla her hareketliliğe 2 aylık hibe desteği sağlayacaktır. Seçilen öğrenci sayısına ve tahsis edilecek bütçe durumuna göre süre artabilecektir.

1.      Kimler Başvurabilir?

Erciyes Üniversitesinin örgün eğitimde kayıtlı öğrencileri katılabilir. Açıköğretim ve benzeri (uzaktan eğitim) programlarda öğrenim gören öğrenciler faaliyetten yararlanamaz.

2.      Başvuru Tarihleri

Başvuru başlangıç: 16 Mart 2023  /    Başvuru bitiş: 04 Nisan 2023

3.      Başvuru Yöntemi

-          Başvuru https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr  adresinden online olarak yapılacaktır.   

-          Öncelikle https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr  adresine e-devlet şifrenizle giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra ekranda sadece üniversitemizin ilanlarını görebileceksiniz. Staj Hareketliliği ilanını bulup başvuru yap butonuna tıklayınız.

-          İlgili bilgilendirmeleri mutlaka okuyunuz.

-          Başvuru sırasında öğrenci transkripti ve varsa değerlendirme ölçütlerine dair diğer kanıtlayıcı belgeler (engellilik, şehit/gazi yakını olma durumu vb.) eklenmelidir.

-          Formu doldurduktan sonra başvuruyu tamamla seçeneğine tıklayınız. Tamamlanmamış başvurular ofis tarafından görülmeyecektir.

-          Başvurunuz tamamlandıktan sonra sayfanın üst kısmında belge yükleme sekmesini göreceksiniz. Bu seçeneği tıklayarak tran (zorunlu) ve varsa yabancı dil belgeniz ve davet mektubunuzu yükleyiniz.

NOT: Öğrencinin başvuru aşamasında hatalı/eksik beyanından kaynaklanan sorunlardan Koordinatörlüğümüz sorumlu tutulamaz.

4.      Süreç Takvimi

16 Mart   04 Nisan

Online Başvuru Dönemi

08 Nisan (Cumartesi)

İngilizce Sınav Birinci Aşama

14 Nisan (Cuma)

İngilizce Sınav İkinci Aşama

19 – 24 Nisan

İngilizce Sınav Sonuçları/Nihai Puan İlanı ve İtiraz Süreci

26 Nisan – 1 Mayıs

Yerleştirme Sonuçları İlanı ve

Hak Kazanan Öğrencilerin Katılım / Feragat Dilekçelerinin Yüklenmesi

03 – 05 Mayıs

Yedek Yerleştirme Sonucu İlanı ve

Yedekten Hak Kazanan Öğrencilerin Katılım / Feragat Dilekçelerinin Yüklenmesi

10 Mayıs

Hak Kazanan Öğrenci Nihai Listesi / Uzman Dağılımı İlanı

 

Web Tasarım Ajansı MEDYATÖR İNTERAKTİF
© 2021  ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ   Tüm Hakları Saklıdır.