Eğitimde en yenilikçi ve araştırma odaklı Türk üniversitelerinden biri olan Erciyes Üniversitesi uluslararasılaşma strateji planına değer vermekte, yükseköğretimin kalitesini ve uluslararası profili geliştirmeyi hedeflemektedir. ErU'nun ana odak noktası, öğretme / öğrenme ve araştırma alanlarında yenilik yaparak ve geliştirerek Avrupa boyutunu güçlendirmektir. Şeffaflığı ve akademik nitelikleri geliştirerek, ErU hareketlilik / yerleştirme, müfredat geliştirme ve tematik ağlarda Avrupa işbirliği planları geliştirir.


Yüksek kaliteyi sağlayarak, işletmelerle çok taraflı işbirliğinin kalitesini ve sayısını, yenilikçi uygulamaları, BİT tabanlı içeriği, hizmeti ve pedagojileri geliştirerek tam tanıma, belgelendirme, işbirliği ve ayrımcılık yapmamayı sağlayarak, ErU, Avrupa ve Avrupa dışı kültürlerdeki çeşitlilik bilgi ve anlayışını geliştirebilecek ve çeşitli Erasmus anahtar eylemlerine katılarak diller. 



Uluslararasılaşmaya bağlılık, geleceğe yönelik bir yatırımın yanı sıra öğrencilerimize, çalışanlarımıza, paydaşlarımıza ve ortaklarımıza uzun vadeli bir bağlılık gerektirir.



Erasmus Koordinasyon Ofisi, uluslararası ilişkileri, küresel profili ve uluslararası rekabetçiliği teşvik etmek için tutarlı bir strateji geliştirmekten sorumludur. 



Eru'nun politika hedefleri şunlardır:


-Uluslararası ortak programların mevcut müfredata entegrasyonu,


- Merkezi eylemler etrafında yetişkin eğitimi programlarını ve araştırma projelerini teşvik etmek.


-Araştırma ve eğitimde uluslararası işbirlikleri,


-Tüm seviyedeki öğrenciler için uluslararası eğitim deneyimi,


-Uluslararası akademik personel ve öğrencilerin entegrasyonu.


-Hiçbir ayrım gözetmeksizin, personelini ve öğrencilerini programa şeffaf ve objektif bir şekilde katılmalarını sağlamak.


 


Erciyes Üniversitesi'nin programın uygulanmasına yönelik stratejisi temel temel ilkelere sahip olacak, ancak planlama aşamalarında yeni teşvik ve ilkeler dikkate alınacaktır. Öğrenciler ve personel, sadece eğitim amaçlı değil, aynı zamanda yeni beceriler ve olası yeni istihdam olanakları konusunda deneyim kazandıracak eğitim amaçlı hareketlilik programlarına katılmaya teşvik edilecektir. Öğrenci grupları gönüllülük faaliyetlerine katılma, seminer ve çalıştay gibi öğrenci grubu etkinliklerine katılma fırsatına sahip olmaya devam edecektir. Program, eğitim kurumları, öğrenci kuruluşları, yerel yönetimler ve eğitim otoriteleri ile paydaşlar arasında ek işbirliğine olanak sağlamaktadır. Program, yalnızca yerel olarak değil, ulusal düzeyde değil, dünya çapında (Avrupalı ve Avrupalı olmayanlar dahil) yeni eğitim politikalarının geliştirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır.



Programa katılarak, Eru'nun modernizasyon stratejisi aşağıdaki gibidir:


 


* Ortak derecelere yönelik müfredat geliştirme, öğretmenlerin hareketlilik faaliyetlerine katılımı, yoğun programlar ve çok taraflı projeler, yeni bilgileri entegre etmek için müfredatın modernizasyonu, yenilikçi e-öğrenme çalışma biçimleri ve çok kültürlü konular yoluyla öğretimde mükemmelliği teşvik etmek. Yükseköğretim kurumlarının sosyal sorumluluklarını artırmak ve tüm hareketlilik programlarında toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek amacıyla öğrenme seçenekleri artırılacaktır.


 


* Yurt dışında bir eğitim/ yerleştirme döneminin tamamlanmasını içerecek şekilde öğrenci hareketliliğini artırarak uluslararasılaşma hedeflerine devam etmek ve öğrencilerin/ akademik ve idari personelin yoğun programlara katılımını teşvik etmek. Programa katılmayı teşvik ederek, öğrenciler ve personel, eğitimin işverenlerden gelen açık bir talep ve katılım temelinde mevcut ve gelecekteki işgücü piyasası ihtiyaçlarını karşılamasına da olanak sağlayacaktır.


 


* Hareketliliğe katılamayan öğrenci ve öğretmenlere uluslararası eğitimi yaygınlaştırarak yurt içinde uluslararasılaşmayı arttırmak, onlara uluslararası içerikli müfredatlara erişim sağlamak, giderek artan sayıda gelen öğrenciyle akademik temas kurmak.


 


* Çalışmaya dayalı öğrenme programları aracılığıyla tüm çalışma alanlarındaki teorik ve pratik yönleri birbirine bağlamak, dış kurum temsilcilerinin çalışma programlarının geliştirilmesi ve sunumuna katılımı (müfredatlarda girişimcilik).


 


* Giden öğrenciler için daha az popüler olan dillerin derslerine ve gelen öğrenciler için kapsamlı Türkçe kursuna erişimin sağlanmasından başlayarak dil çeşitliliğinin teşvik edilmesi.


 


• Yeni oluşturulan bilgi ve proje sonuçlarının yaygınlaştırılması, uluslararası çalışmaların etkisini değerlendirmek amacıyla mezunların kariyer izleme programının geliştirilmesi.

Web Tasarım Ajansı MEDYATÖR İNTERAKTİF
© 2021  ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ   Tüm Hakları Saklıdır.