2024-2025 Akademik Yılı Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır...
  10 Haziran 2024

2023 PROJE YILI ERASMUS+ KA131 PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU

Erasmus+ 2023 Proje Yılı kapsamında Personel Eğitim Alma Hareketliliğine katılmak isteyen Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli için başvurular 10 Haziran 2024 – 01 Temmuz 2024 (saat:11.30’a kadar) tarihleri arasında https://turnaportal.ua.gov.tr/ başvuru portalı üzerinden alınacaktır. Başvuru yapacak adayların yukarıdaki linkten giriş yaparak başvuru yapması gerekmektedir.

Eğitim Alma Hareketliliğine üniversitemiz araştırma görevlisiöğretim görevlisi (ders verme yükümlülüğü bulunmayan) ve idari kadrolarda (akademik olmayan personel) bulunan personel başvuru yapabilecektir.

Başvuru Sırasında Yüklenmesi Gereken Belgeler:

1.      Yabancı Dil Belgesi

2.      Değerlendirme Ölçütleri Puan Çizelgesi (indirmek için tıklayınız)

3.      Engellilik durum raporu

4.      Gazi personel veya şehit ya da gazi yakını personel olduğuna dair belge

5.      Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi kapsamında faaliyet yürüttüğüne dair birim amirliğinden alınan yazı (İndirmek için tıklayınız)

6.      Hareketlilik sırasında dijital becerileri geliştirmeye yönelik faaliyet yürütüleceğini gösteren davet mektubu

7.      AFAD’dan afetzede yardımı alanlar için yardım belgesi

 

Yerleştirme İşlemi

Tüm başvurular puanlarına göre sıralanarak yerleştirme işlemi yapılacaktır.

·               Faaliyetten faydalanması için 5 asil, 10 yedek olmak üzere 15 kişi seçilecektir. Kontenjanlar bütçeye bağlı olarak artıp azalabilecektir.

·               Tüm üniversite başvuruları aynı listede sıralanacaktır. Belirlenen kontenjanın dağıtımında 5 birimden (fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu) fazla başvuru olması durumunda her birimden en fazla 1 kişi asil olarak seçilebilecektir. Daha az birimden başvuru alınması durumunda her birimden 1 kişi asil olarak yerleştirilecek ve kalan kontenjan üniversite genel sıralamasında en yüksek puana sahip olan kişiden itibaren dağıtılacaktır.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

·         Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları sırasında bağlı olduğunuz birimin/bölümün anlaşması olması zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğer anlaşmalı olduğunuz bir birimden başvuruyor iseniz başvuru sırasında sistemde başvurabileceğiniz kurumlar görülecektir. Bunlar içerisinden tercih yapabilir veya bir kurumdan alacağınız davet mektubu ile başvuru yapabilirsiniz.

·         Eğer bağlı olduğunuz birimin/bölümün anlaşması yok ise, başvuru sırasında davet mektubu yüklemeniz zorunludur. Aksi halde başvuru yapılamamaktadır.

·         Hareketlilikten faydalanmaya hak kazanan adayların faaliyetlerini 31 Temmuz 2025 tarihine kadar tamamlaması gerekmektedir.

·         Hak kazanan ve katılım beyanı veren adaylar, başvuru sırasında anlaşma tercihinde bulunmuş ve davet mektubu yüklememiş ise, karşı kurumdan aldıkları davet mektuplarını 31 Ekim 2024 tarihine kadar https://turnaportal.ua.gov.tr/  platformundaki başvurularına yüklemek zorundadırlar. Belirtilen tarihe kadar davet mektubunu yüklemeyen adaylar yeni bir bildirim yapılmaksızın haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek adaylar yerleştirilecektir.

·         Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği’ne ÖSYM’nin düzenlediği veya eşdeğerliğini kabul ettiği Uluslararası İngilizce Yabancı Dil sınavlarından asgari 50 puan ve üzeri alan adaylar başvurabilirler.

·         Adayların başvurularını gerçekleştirmeden önce ERASMUS+ Eğitim Alma Hareketliliğe ilişkin bilgileri ve başvuru sürecini detaylı bir şekilde okuması gerekmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

·         Görevlendirme ile kadrosunun bulunduğu birimden başka bir birimde çalışan personeller, başvuru sırasında görev yaptığı birimi gireceklerdir.

·         Tercih sırasında kurumların yanında kontenjan bilgisi yer alıyor ise, bölümünüzün o kurum ile anlaşması vardır ve seçebilirsiniz. Eğer kontenjan bilgisi yer almıyor ise, davet mektubu aldığınız kurum o liste içerisinde yer alıyorsa seçebilir; yer almıyor ise yukarısındaki linkten kurumu ekleyebilir ve davet mektubunu yükleyebilirsiniz.

·         Erasmus+ 2023 Proje Yılı Uygulama El Kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Kontenjan listesi için aşağıdaki linki tıklayınız.

Web Tasarım Ajansı MEDYATÖR İNTERAKTİF
© 2021  ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ   Tüm Hakları Saklıdır.