2021-2022 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Bahar Dönemi Başvuruları Başlamıştır...
  01 Eylül 2021

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği 2021-2022 Akademik Yılı BAHAR DÖNEMİ İlanı


2021 proje yılı kapsamında 2021-2022 akademik yılı Bahar Dönemi için Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvuruları başlamıştır.

Aşağıda detaylı bilgi ve başvuru linki bulunmaktadır. Başvurunuzu eksiksiz ve hatasız tamamlayabilmeniz için aşağıdaki belgelerin tamamını dikkatlice okumanız gerekmektedir.

·         2021-2022 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği BAHAR DÖNEMİ Başvuru Kılavuzu ve Önemli Tarihler

·         2021-2022 Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği BAHAR DÖNEMİ Hakkında Bilgi

 

Başvuru Evrakları

1-

Varsa yabancı dil belgesi

2-

Varsa YTB burslusu olduğuna dair beyanı

3-

Varsa engellilik raporu

4-

Varsa malul ve / veya şehit gazi eş ve çocukları olduğunu bildirir resmi evrak

5-

Varsa  2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazı

6-

Varsa 3294 Sayılı Kanun uyarınca anne/baba veya kendisine muhtaçlık aylığı bağlandığına dair yazı


Notlar/Uyarılar

1- Başvuru yapan adaylar, geçerliliği devam eden, 50 puan barajını geçen ÖSYM’nin düzenlediği yabancı dil sınav puanlarını veya 13-14 Mart 2021 tarihinde düzenlenmiş olan Erasmus+ İngilizce Sınavından aldıkları puanı kullanabilirler. (sonucunuzu görmek için tıklayınız.)

Herhangi bir dil puanı bildiriminde bulunmayan adaylar, Erciyes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenecek olan Yabancı Dil Sınavı’na katılmak zorundadırlar. Online başvuru sırasında “sınava gireceğim” butonunu işaretlemeyen öğrenciler kesinlikle sınava giremeyecektir.

Sınav iki aşamadan oluşmaktadır; ilk aşamadan 50 puan ve üzeri alan öğrencilerin ikinci aşamaya (konuşma) girmeleri zorunludur. İkinci aşamaya girilmemesi halinde İngilizce puan oluşmayacak olup, öğrenci seçim listelerinde yer almayacaktır.

*Sadece Almanca, İtalyanca, İspanyolca dil belgesi isteyen üniversiteleri tercih eden öğrenciler, istenen düzeyde dil belgesi ile başvuru yaptıklarında İngilizce sınavından muaf olurlar. Seçim komisyonundaki değerlendirme esnasında bu belgeleri sağlayan öğrenciler kendi içlerinde değerlendirilirler ve gönderilmelerine öncelik verilir. Ancak, tercih listelerinde adı geçen dillerle ilgili şartları olmayan üniversitelerin de bulunması halinde adayın İngilizce puanının da olması gerektiğinden dil sınavına da gireceklerdir.


2- Aşağıdaki fakülte/bölümlerden başvuru yapacak adayların bölümlerinden ofisimize bildirilen özel şartları dikkatlice okumaları gerekmektedir.

·         İngilizce Öğretmenliği: Gidecek öğrencilerin Öğretmenlik Uygulaması dersini alabilmeleri için son döneme kadar verilen teorik ve pratik alan derslerinin tamamını almış olmaları gerekmekte olup aksi takdirde dönem uzamasını göze almalılardır.

·         Endüstri Mühendisliği: I. sınıf öğrencilerinin başvuruları onaylanmayacaktır.

·         Sağlık Bilimleri Fakültesi: II. sınıf öğrencilerinin başvuruları onaylanmayacaktır.


3- Almanca, İtalyanca, İspanyolca dil belgesi şartı olan üniversiteleri tercih eden adayların ilgili belgeye sahip olmamaları halinde ilgili tercihleri geçersiz sayılacaktır.


4- Adayların gidecekleri dönemdeki üniversitemiz ders programlarıyla tercih edecekleri üniversitelerin ders programlarının uyumluluğunu incelemeleri ve bu doğrultuda tercih yapmaları gerekmektedir. Gitmeye hak kazansalar bile dersler uyumlu değilse hareketlilik gerçekleşmeyebilir.


5- Adaylar gidecekleri kurumun başvuru tarihlerini takip etmekle sorumludurlar.


6- Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın Türküye Burslusu öğrenciler hakkındaki resmi yazısında “Uluslararası öğrencilerimizin Türkiye’deki eğitimleri esnasında başka bir uluslararası değişim programına katılmalarının hem Türkiye Burslarını hedeflerine hem de öğrencilerimizin akademik durumlarına olumsuz yansıdığı değerlendirilmiştir. İlgili yazı için tıklayınız. Bu itibarla, 2017-2018 bahar döneminden itibaren Türkiye Burslusu öğrencilerin uluslararası değişim programlarına katılmaları Başkanlığımızca uygun değerlendirilmeyecektir” denilmektedir. Ulusal Ajans tarafından yapılan değerlendirmeler ve yönlendirmeler ışığında, YTB burslusu olarak gelen öğrencilerin başvuruları alınacak, hak kazandıkları takdirde Erasmus hareketliliğine katılımlarına müsaade edilecek ancak bu tercihi yapmaları halinde YTB burslarının kesileceğini bilerek Erasmus’a katılmayı kabul ettiklerine dair bir beyan alınacaktır. Beyan için tıklayınız.


7- Engelli öğrencilerin, engelliliği belgelemeleri kaydıyla nihai puanlarına 10 puan eklenecektir.  (Erasmus programına katılan, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen yararlanıcılara, aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir.)


8- 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu ile 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilerin nihai puanlarına 10 puan eklenecektir ve ilave hibe imkanından yararlanabilirler. (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca koruma, bakım veya barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.)


9- Şehit ve gazi eş ve çocuklarına +15 puan verilecektir ve ilave hibe imkanından yararlanabilirler. (12/4/1991 tarih ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 21. Maddesine göre "kamu görevlilerinden yurtiçinde ve yurtdışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, engelli hale gelen, ölen veya öldürülenler"in eş ve çocukları ile 23 Temmuz 2016 tarih ve 667 sayılı KHK'nin 7. Maddesi uyarınca, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemi ile bu eylemin devamı niteliğindeki eylemler sebebiyle hayatını kaybedenlerin eş ve çocukları veya malul olan siviller ile bu kişilerin eş ve çocukları Erasmus+ öğrenim hareketliliğine başvurmaları halinde önceliklendirilir.)


10- Kendisine veya ailesine muhtaçlık aylığı bağlananlar (öğrencinin kendisine, anne-babasına veya vasisine Belediyelerden, kamu kurum ve kuruluşlarından (Bakanlıklar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kızılay, AFAD gibi kurumlardan Erasmus başvurusunu yaptığı esnada maddi destek aldığını kanıtlayan bir belge ibraz edilmesi yeterlidir.) ilave hibe imkanından yararlanabilirler.

Kendilerine yetim aylığı bağlananlar ilave hibe imkanından yararlanabilirler.


11- Türkiye’de geçici bir süreliğine ikamet eden katılımcı ülkelerden birinin vatandaşı olan bir öğrencinin hareketlilik faaliyeti ile vatandaşı olduğu ülkeye gitmesi durumunda nihai puanından 10 puan azaltma uygulanır.


12- Aynı öğrenim kademesi içinde daha önce Erasmus+ kapsamında hareketlilikten yararlanmış olan öğrencilerin (öğrenim-staj ayrımı yapılmaksızın) nihai puanları hesaplanırken her bir faaliyet için 10 puan azaltma uygulanır.


13- Daha önceki yıllarda hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe katılmamış öğrencilerin nihai puanları hesaplanırken 10 puan azaltma uygulanır.


14- Bir önceki başvuru döneminde Erasmus Öğrenci Hareketliliğine başvuru yapıp İngilizce sınavına girmesi gerektiği halde sınava girmeyen öğrencilerin nihai puanları hesaplanırken 5 puan azaltma uygulanır.


15- Hareketliliğe seçilen öğrencilerin Üniversitemiz tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmaması halinde bir sonraki başvurusunda 5 puan azaltma uygulanır.


16- Çift anadalda öğrenim gören öğrenciler aynı başvuru döneminde sadece bir anadaldan hareketliliğe başvurabilirler.


17- İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilirler.


18- Online başvuru esnasında adaylar gidecekleri dönemi “bahar” olarak tercih edebileceklerdir.


ONLINE BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.


Sisteme Giriş Adımları:

1- Adaylar online sistem üzerinden öncelikle ekranın altında yer alan “Değişim programlarına ön başvuru yapmak için tıklayınız.” Linkine tıklayacaklardır.

2- T.C. Kimlik numaraları ve OBİSİS şifreleri ile sistem doğrulaması yapacaklardır. Açılacak ekranda istenilen tüm bilgiler eksiksiz doldurulmalıdır.

3- Kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme giriş yapılarak başvuru gerçekleştirilir.

BAŞVURU YAPARKEN TERCİH EDİLECEK ÜNİVERSİTELERİN AKADEMİK/BAŞVURU TAKVİMLERİNİ İNCELEYİP ÜNİVERSİTELERE YAPILACAK BAŞVURULARIN SON TARİHLERİNİ KONTROL ETMEK ÖĞRENCİNİN SORUMLULUĞUNDADIR. YERLEŞTİRİLECEĞİNİZ KURUMLARA YAPILACAK BAŞVURULAR İÇİN HAZIRLANACAK EVRAKLARIN YETİŞİP YETİŞMEYECEĞİ NOKTASINDA AŞAĞIDAKİ SÜREÇ TAKVİMİNİ REFERANS OLARAK ALABİLİRSİNİZ. (Başvuru son tarihi (Application Deadline) 16 Ekim 2021 öncesi olan üniversitelerin tercih edilmemesi önerilir.)


SÜREÇ TAKVİMİ

01-16 Eylül

Online Başvuru Dönemi

25-26 Eylül

Online İngilizce Sınav

29-30 Eylül

İngilizce Sınav Sonuçları/Nihai Puan İlanı ve İtiraz Süreci

5 Ekim

Yerleştirme Sonuçları İlanı

6-7 Ekim

Katılım / Feragat

8 Ekim

Nihai Liste/ Uzman Dağılımı İlanı

 

Başvuru sistemi 16  Eylül 2021 saat 23.59'da kapanacaktır.

İlanda verilen bilgiler Ulusal Ajans’ın yayınladığı Erasmus El Kitabı’ndan faydalanılarak yayınlanmıştır. Herhangi bir ihtilaf durumunda Erasmus El Kitabı’na göre hareket edilecektir. Erasmus Uygulama El Kitabı’na ulaşmak için tıklayınız.

Güncel duyuru ve haberleri Facebook sayfamızdan   www.facebook.com/erciyeserasmus  ve instagram hesabımızdan @erciyes_intoffice_erasmus  takip edebilirsiniz.

 

Web Tasarım Ajansı MEDYATÖR İNTERAKTİF
© 2021  ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ   Tüm Hakları Saklıdır.