2024-2025 Akademik Yılı Erasmus Ders Verme Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır...
  10 Haziran 2024

2023 PROJE YILI ERASMUS+ KA131 PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU

Erasmus+ 2023 Proje Yılı kapsamında Personel Ders Verme Hareketliliğine katılmak isteyen Üniversitemiz Akademik Personeli için başvurular 10 Haziran 2024 – 01 Temmuz 2024 (saat:11.30’a kadar) tarihleri arasında https://turnaportal.ua.gov.tr/ başvuru portalı üzerinden alınacaktır.

Ders Verme Hareketliliğine üniversitemizde ders verme yükümlülüğü olan öğretim elemanları başvurabilir.

Başvuru Sırasında Yüklenmesi Gereken Belgeler:

1.      Yabancı Dil Belgesi

2.      Değerlendirme Ölçütleri Puan Çizelgesi (İndirmek için tıklayınız)

3.      Engellilik durum raporu (varsa)

4.      Gazi personel veya şehit ya da gazi yakını personel olduğuna dair belge (varsa)

5.      Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında faaliyet yürüttüğüne dair birim amirliğinden alınan yazı (İndirmek için tıklayınız) (varsa)

6.      AFAD’dan afetzede yardımı alanlar için yardım belgesi (varsa)

Yerleştirme İşlemi

·         Faaliyetten faydalanması için 10 asil, 20 yedek olmak üzere toplam 30 kişi seçilecektir. Kontenjanlar bütçenin durumuna göre artıp azalabilecektir.

·         Tüm üniversite başvuruları aynı listede sıralanacaktır. Belirlenen kontenjanın dağıtımında 10 birimden (fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu) fazla başvuru olması durumunda her birimden en fazla 1 kişi asil olarak seçilebilecektir. Daha az birimden başvuru alınması durumunda her birimden 1 kişi asil olarak yerleştirilecek ve kalan kontenjan üniversite genel sıralamasında en yüksek puana sahip olan kişiden itibaren dağıtılacaktır.

·         Başvuran adayların kadrosunun Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunda bulunması gerekmektedir.

 

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

·         Ders Verme Hareketliliği başvurusunda bağlı olduğunuz birimin/bölümün anlaşması olması zorunludur. Anlaşmalı hiçbir kurum olmaması halinde, başvuru yapmak mümkün değildir.

·         Başvurular sonrasında hareketlilikten faydalanmaya hak kazanan adayların faaliyetlerini 31 Temmuz 2025 tarihine kadar tamamlaması gerekmektedir.

·         Hak kazanan ve katılım beyanı veren adaylar hak kazandıkları belli olduktan sonra karşı kurumdan aldıkları davet mektuplarını  en geç 31 Ekim 2025 tarihine kadar  https://turnaportal.ua.gov.tr/  platformundaki başvurularına yüklemek zorundadırlar. Belirtilen tarihe kadar davet mektubunu yüklemeyen adaylar yeni bir bildirim yapılmaksızın haklarını kaybedecek ve yerlerine yedek adaylar yerleştirilecektir.

·         Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği’ne ÖSYM’nin düzenlediği veya eşdeğerliğini kabul ettiği Uluslararası İngilizce Yabancı Dil sınavlarından asgari 65 puan ve üzeri alan adaylar başvurabilirler.

·         Adayların başvurularını gerçekleştirmeden önce ERASMUS+ Ders Verme Hareketliliğe ilişkin bilgileri ve başvuru sürecini detaylı bir şekilde okuması gerekmektedir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

·         Görevlendirme ile kadrosunun bulunduğu birimden başka bir birimde çalışan personeller, başvuru sırasında görev yaptığı birimi gireceklerdir.

·         Erasmus+ 2023 Proje Yılı Uygulama El Kitabına ulaşmak için tıklayınız.

 

Kontenjan listesi için aşağıdaki linki tıklayınız.

 

 


Web Tasarım Ajansı MEDYATÖR İNTERAKTİF
© 2021  ERCİYES ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ   Tüm Hakları Saklıdır.